Δεύτερη φορά έπεσε κεραυνός στο Φιλώτι

Η προχτεσινή ανοιξιάτικη δυνατή νεροποντή ήρθε με δυνατά αστραποβρόντια, γύρω στις 4 τα ξημερώματα ένας εκκωφαντικός θόρυβος  με λάμψη που ''στράβωνε'' ξύπνησε τους  εμβρόντητους  κατοίκους του Φιλωτίου που πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους να δούνε τι έχει γίνει, κεραυνός χτύπησε τα σπίτια πλησίον της  Στάσης του Βελάκη. 


                           
 Αποτέλεσμα εικόνας για κεραυνός

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, όπως μας λέει ο αυτόπτης μάρτυρας που ήταν μπροστά από το Κελάρι της Γειτονιάς του Στέφανου Ψαρρά, καθώς περίμενε ''ξωτάριδες'' με αυτοκίνητο για να πάει στην δουλειά του. Σύμφωνα με τον Μανώλη που βρέθηκε γύρω  στα 250 μέτρα σε απόσταση από το σημείο που έπεσε ο κεραυνός ένιωσε να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια του και η λάμψη να τον στραβώνει.
Εμφάνιση IMG_20170522_184912.jpg

Το συμβάν εκτός από την μαρτυρία του Μανώλη έρχονται να επιβεβαιώσουν και οι ζημιές που άφησε πίσω του ο κεραυνός, σε δύο σπίτια χαλκοσωλήνες   έσπασαν και μάλιστα το υπόγειο στο ένα σπίτι πλημμύρισε ενώ στο άλλο για να βρούνε την ζημιά τα μερεμέτια που έγιναν στα σπίτια θύμιζαν οικοδομές.

         Εμφάνιση IMG_20170522_185233.jpg
                     

Μετά και το δεύτερο χτύπημα του κεραυνού σε λιγότερο από 6 μήνες μέσα στο χωριό οι κάτοικοι ανάστατοι αναρωτιούνται αν το αλεξικέραυνο στην εκκλησία  του χωριού είναι αρκετό, ιδιαίτερα λόγο του ότι το χωριό έχει απλωθεί  σε κτίσματα. 

Σχόλια